Kampeerautoverzekering

Met je kampeerauto heb je de vrijheid om eropuit te trekken zodra je wil. Deze eigen mobiele woning verzeker je natuurlijk goed. Daarvoor is er de kampeerautoverzekering.

Waarvoor ben je verzekerd?

Met een kampeerautoverzekering ben je verzekerd voor schade die je met jouw kampeerauto veroorzaakt bij anderen of schade die je zelf oploopt. Misschien wil je ook voor andere vormen van schade een vergoeding ontvangen, bijvoorbeeld voor jouw inboedel of voor rechtsbijstand. Bij de meeste aanbieders kun je daarom de verzekering samenstellen op basis van jouw eigen eisen en wensen. Wat zijn jouw mogelijkheden?

WA-verzekering

Net als met een gewone auto ben je met een kampeerauto verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee dek jezelf in  voor de materiële schade of letselschade die u bij anderen verzaakt met jouw kampeerauto.

Casco (beperkt of all-risk)

Een beperkte of een all-riskdekking sluit je af voor allerlei schade aan jouw kampeerauto. De beperkt cascodekking biedt vergoedingen voor schade die is ontstaan buiten jouw schuld om, bijvoorbeeld door diefstal, brand of storm. Met een all-riskverzekering heb je daarnaast vergoedingen voor schade door botsen, omslaan, slippen, van de weg raken, te water raken of door enig ander van buiten komend onheil. Ook schade die je zelf hebt veroorzaakt aan jouw kampeerauto is gedekt.

Inboedel en inventaris

De spullen in joue kampeerauto kunnen beschadigd raken of gestolen worden. Met een inboedeldekking krijg je de kosten vergoed.

Inzittenden

Een inzittendendekking vergoedt materiële schade en letselschade die jezelf of een medepassagier oploopt. Het maakt niet uit of je zelf de schade heeft veroorzaakt of iemand anders. De standaarddekking is 1 miljoen euro.

Verhaalrechtsbijstand

Als je met jouw kampeerauto deelneemt aan het verkeer, kun je schade of letsel oplopen doordat iemand anders een verkeersfout maakt. Met een dekking voor verhaalsrechtsbijstand krijg je juridische hulp. Die rechtshulp is er ook als je zelf strafrechtelijk wordt vervolgd, omdat iemand anders door jouw verkeersfout letsel oploopt of overlijdt.

Pechhulp, vervangend vervoer en repatriëring

Als je panne krijgt met jouw kampeerauto, kun je beroep doen op de pechhulp die direct het mankement probeert te verhelpen. Lukt dat niet, dan krijg je een vervangende kampeerauto. Ben je op vakantie ziek geworden en kun je zelf niet meer vanuit het buitenland terugrijden? Dan wordt jouw kampeerauto teruggebracht.

Uitlenen aan familie of kennissen

Je wil ook jouw familie en vrienden laten profiteren van jouw kampeerauto. Met een extra dekking zorg je ervoor dat de verzekering ook geldig is als je jouw kampeerauto heeft uitgeleend.

Reisverzekering

Als je eropuit trekt met je kampeerauto, kan er onderweg van alles gebeuren. Een deel van de risico’s kun je verzekeren met een kampeerautoverzekering. Daarnaast kun je een reisverzekering afsluiten om met nog meer vertrouwen op pad te gaan. Wij zorgen ervoor dat jouw reisverzekering en jouw kampeerautoverzekering goed op elkaar aansluiten.

Premie

De premie van de kampeerautoverzekering hangt af van:

  • De dekking die je kiest
  • De dagwaarde van jouw kampeerauto
  • Het aantal schadevrije jaren