Pakketverzekering

Jouw schadeverzekeringen heb je waarschijnlijk niet in een keer afgesloten, maar stuk voor stuk. Dat betekent dat je allemaal losse polissen heeft, waarvoor je afzonderlijk betaalt. Je kunt echter ook kiezen voor een pakketverzekering.

Wat is een pakketverzekering?

Met een pakketverzekering breng je jouw schadeverzekeringen onder in een pakket. Je betaalt slechts één keer polis- en administratiekosten voor het hele pakket. Dat is alvast één voordeel. Daarnaast profiteer je van een korting op de totaalpremie die hoger wordt naarmate je meer verzekeringen in jouw pakket heeft. De totale korting kan wel oplopen tot 12%. Wij gaan graag na of je met een pakketverzekering goedkoper uit bent dan met losse polissen.

Welke verzekeringen?

Je kunt verschillende schadeverzekeringen onderbrengen in de pakketverzekering, zoals:

  • Autoverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Opstalverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Reisverzekering

Onder- of oververzekerd

Soms zijn op verschillende polissen dezelfde risico’s afgedekt. Je bent dan oververzekerd en betaalt daardoor te veel premie. Omgekeerd kunnen jouw verzekeringen ook hiaten vertonen omdat er risico’s niet verzekerd zijn die je liever wel afgedekt ziet. Bij het samenstellen van een pakketverzekering zorgen wij ervoor dat de verzekeringen goed op elkaar aansluiten en we voorkomen op die manier onder- of oververzekering.

De premie

De premie van de pakketverzekering hangt onder meer af van de verzekeringen die je hebt gekozen, de dekkingen en van de vraag hoeveel verzekeringen er in het pakket zitten.