Studentenverzekeringen

Als je aan een studie begint en op kamers gaat, moet er financieel veel geregeld worden: van studielening tot kamerhuur en – niet onbelangrijk – de verzekeringen.

Waarvoor verzekeren?

Er zijn verschillende verzekeringen die je als student nodig kunt hebben.

Zorgverzekering
De basisverzekering is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Daarnaast kun je je aanvullend verzekeren. Veel verzekeraars bieden speciale zorgverzekeringen voor studenten met een zeer betaalbare premie.
De kans is groot dat je als student in aanmerking komt voor zorgtoeslag.

Aansprakelijkheidsverzekering
Camera van een vriend laten vallen? Met jouw fiets langs een auto geschampt? Geen nood. Als je zonder dat het de bedoeling was schade veroorzaakt heeft bij een ander, dekt de aansprakelijkheidsverzekering de financiële gevolgen.

Vaak biedt de aansprakelijkheidsverzekering van jouw ouders ook een dekking voor je als uitwonende student. Je hoeft dan geen eigen verzekering af te sluiten. Lees de polisvoorwaarden om na te gaan of je zelf een verzekering moet afsluiten.

Inboedelverzekering
Zelfs met een eenvoudige inrichting is een inboedelverzekering een aanrader. Schade aan jouw spullen door onder meer brand, water en storm wordt vergoed. Ook inbraak en diefstal zijn gedekt. jouw dure sportuitrusting, muziekinstrumenten of audiovisuele apparatuur kunt u apart verzekeren.

Laptop en mobiele telefoon
Je kunt als student niet zonder laptop en smartphone. Verzeker deze spullen goed om bij bij beschadiging of diefstal een financiële strop te voorkomen.

Scooterverzekering
Als je een scooter of brommer heeft, kun je niet zonder een goede verzekering.

Reisverzekering
Een trektocht door Spanje, een bezoek aan Londen of een gezellige wintersport? Ga goed verzekerd op reis. Let op! Als jouw ouders een doorlopende reisverzekering hebben, kun je als uitwonend studerend kind soms meeverzekerd worden. Lees de polisvoorwaarden om na te gaan of u bij uw ouders goed verzekerd bent.

Stage in het buitenland
Ga je voor lange tijd naar het buitenland, bijvoorbeeld om stage te lopen of om te studeren? Ga dan na of de reisverzekering daarvoor wel geschikt is. Buiten Europa heb je bijvoorbeeld een werelddekking nodig en de verzekering moet ook gedurende uw hele verblijf geldig zijn.

Pakket

Veel verzekeraars bieden een studentenpakket, waarin je de verzekeringen op kunt nemen die voor jou relevant zijn. De premies zijn afgestemd op een studenteninkomen. Wij adviseren je graag over de verzekeringen die in jouw situatie wenselijk zijn.

De premie

Wat je in totaal aan premies betaalt, is afhankelijk van de verzekeringen die je afsluit, de dekkingen die je kiest en van het eigen risico.

Hoeveel heb je nodig?

Wil je weten hoeveel je als student nodig hebt om van te leven? Maak dan een financieel studieplan. Regel op tijd uw studielening.

@calculationModule('studenten')